PA hitelesítés

Társaságunk 1992-től kezdve foglalkozott a pénznyerő-automaták hitelesítésével. Volt olyan időszak, mikor 10-nél is több munkatársunk foglalkozott a nyerőautomaták hitelesítés előtti műszaki vizsgálatával.

A kormányzat 2011 őszén meghirdetett szerencsejátékokkal kapcsolatos módosításoknak igyekeztünk megfelelni, illetve túlélni az átmeneti időszak okozta munkahiányt. A 2012 őszén hozott hirtelen döntés, amely egy tollvonással megszüntette az iparágat, minden eddigi törekvésünket feleslegesség tette. Gyakorlatilag minden, ezzel a tevékenységgel foglalkozó munkatársunkat el kellett bocsátani és a céget a megfelelő szintre leépíteni.

Sokáig jogi státusz fenntartásával várjuk egy esetleges további átrendeződés esetén a szerepünk megújulását, addig is a honlap ezen részével emléket kívántunk állítani a korábbi sikeres tevékenységünknek. 2018 év végén ezzel reménnyel végleg felhagyva a jogi státuszt is megszüntettük.

 

Mi is volt ez a tevékenység valójában?

A pénznyerő automatákat a gyártók, forgalmazók a hazai jogszabályoknak megfelelően hozták forgalomba. A forgalomba hozatal előtt az MKEH szakemberei megvizsgálták az adott géptípust, hogy az valóban megfelelt-e az előírásoknak. Amikor egy pénznyerő automatát üzemeltető cég üzembe kívánt helyezni egy gépet, azt megelőzően be kellett mutatnia egy laboratóriumban, ahol az MKEH munkatársa hitelesíti. Társaságunk ennek a vizsgálatnak egyes részeit végezte el az MKEH megbízásából.

Kiegészítő tevékenységként foglalkoztunk a pénznyerő-automaták szabványosított könyvelését végző IEK-ek (Integrált Ellenőrző Készülék) forgalmazásával, szerelésével, illetve kiolvasásával és dokumentálásával.

Számos gyártóval és forgalmazóval volt megállapodásunk, ami alapján szinte az összes elérhető gyártmány első és időszakos vizsgáztatását el tudtuk végezni.

Munkatársaink rendkívül nagy tapasztalattal rendelkeztek a szakmában, így gyorsanszakszerűen és szabályosan oldoták meg a bonyolultabb eseteket is. Igyekeztünk ebben a tevékenységünkben is szolgáltató jellegünket hangsúlyozni és az ügyfeleink érdekeit szem előtt tartani.